Thursday, 3 September 2015

Paru goreng berlada


Paru goreng berlada ni my favorite.  Tapi for my mum dia tak suka masak cara ni, dia suka masak paru tu tanpa goreng dahulu, kiranya campak semua sampai masak.  Menu ni best makan dengan nasi panas-panas, takda side dishes lain pun takpe,  ratah pun lagi best sebab tak hanyir macam kalau kita buat cara my mum tadi.

Biasa I akan rebus dulu bersama sedikit garam, then baru potong nipis-nipis, kalau before rebus nak potong nipis alamak menangis la, sebab paru ni kan bersifat elastik, kalau potong kasar tak pe.  Siap potong gorengla sampai garing, sambil tu boleh teruskan dengan masak sambal berlado tu.  Dah settle goreng masuk je terus dalam kuali sambal, settle and siap untuk 'NGAP'.

Date: 24.07.2014

No comments:

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers